Selecteer een pagina
Bierista, Zytholoog of Diplom-Biersommelier zijn bekende titels in de wereld van speciaalbieren. Maar wat is nu eigenlijk het verschil?

Het grootste verschil is dat Zytholoog en Diplom-Biersommelier beschermde titels zijn, ze houden overigens wel hetzelfde in. De titel Zytholoog of Diplom-Biersommelier kun je alleen verkrijgen door het volgen van een onafhankelijke opleiding die daartoe gecertificeerd is. De opleiding duurt tot wel twee jaar. Als Zytholoog/Biersommelier krijg je de algemene basis bierkennis, maar je leert ook over productie, de markt, beer-pairing (gerechten combineren met bier) en gerechten gemaakt met bier.

De titel Bierista is niet beschermd. Iedereen kan Bierista worden. Via de community Bierista is, tegen betaling, een online cursus te volgen. De hele cursus duurt acht uur waar je op interactieve manier meer over (speciaal)bier leert en hoe te proeven.

Waarom word je Bierista?
Of waarom word je Zytholoog of Diplom-Biersommelier? Simpel, het is je passie en/of je beroep en je wilt er graag meer over weten.

 

<- terug naar het overzicht